uitzendsoftware, efficiënt en betrouwbaar
uitzendsoftware, efficiënt en betrouwbaar
UBplus
UBplus Updates Loonaangifte 2019 en ID-Checker

Loonaangifte 2019

Loonaangifte 2019 en ID-Checker

Vandaag 28-01-2019 wordt versie 6.9 – A – 110 klaargezet voor download. In deze versie is de mogelijkheid tot het aanmaken van de loonaangifte voor 2019 opgenomen. De aangifte kan op de gebruikelijke manier worden aangemaakt via Diversen > Loonaangifte > Aanmaken/Versturen nadat de controle is doorlopen.

Vandaag 28-01-2019 wordt versie 6.9 – A – 110 klaargezet voor download. In deze versie is de mogelijkheid tot het aanmaken van de loonaangifte voor 2019 opgenomen. De aangifte kan op de gebruikelijke manier worden aangemaakt via Diversen > Loonaangifte > Aanmaken/Versturen nadat de controle is doorlopen.

Lees verder Lees verder

ID-Checker wordt DataChecker

Per 28 januari zal de koppeling van ID-Checker worden vervangen door een koppeling met DataChecker. Dit wordt meegenomen in versie 6.9 – A -110.
Afgelopen maanden is er hard gewerkt om de bestaande koppeling met ID-Checker te wijzigen naar een koppeling met DataChecker.

DataChecker is in 2008 opgericht als dochter van ID-Checker, met de gedachte om twee oplossingen, ID-checks en data te combineren in een online omgeving. In 2012 is DataChecker zelfstandig doorgegaan met ondersteuning van ID-Checker.nl vanuit een eigen identiteit.
Per december 2018 is ID-Checker als dienst opgehouden te bestaan en de functionaliteit van ID-Checker volledig geïntegreerd in DataChecker.

Er verandert niets voor u als gebruiker.
In UBplus zult u van de wijzigingen niets zien, maar onder de motorkap is er een compleet andere techniek toegepast om de koppeling met DataChecker te realiseren. Het versturen van een (gescande) ID-kaart en het ontvangen van de gegevens van DataChecker verlopen op exact dezelfde wijze, hierom is het ook niet nodig verder in te gaan op de bediening van deze faciliteit. Waar u in UBplus de naam ID-Checker tegenkwam is deze vervangen door DataChecker. Eerdere aanvragen vanuit ID-Checker zullen (automatisch) nog via de oude dienst worden afgehandeld, nieuwe aanvragen zullen vanaf 28 februari via DataChecker routeren.

Accountgegevens.
Bij de overgang naar DataChecker is het wel nodig om nieuwe inloggegevens aan te vragen.
Op onderstaand adres kunt u deze inloggegevens aanvragen, voor vragen over DataChecker en de overgang naar deze dienst kunt u desgewenst bellen of mailen.

DataChecker
Industrieweg 15
3641 RK Mijdrecht
+31 (0)85 0487118
info@datachecker.nl

Zodra u de nieuwe gegevens hebt ontvangen kunt u deze in UBplus activeren in het scherm Bestand, Overig, Ftp parameters. Hier vindt u ProcesID DTC waaronder de account-gegevens kunnen worden ingevuld. U ziet ook de “oude” ID-Checker gegevens nog staan, deze moeten intact blijven zolang er nog aanvragen bij ID-Checker open staan. Op termijn zullen de ID-Checker gegevens automatisch uit UBplus worden verwijderd.

Dienstbetrekking fouten loonaangifte

Regelmatig worden we gecontacteerd met betrekking tot fouten die omhoog komen in de controle van de loonaangifte. We lichten graag een aantal van deze fouten toe.

 1. Dienstbetrekking maar geen verloning:
  De betreffende werknemer heeft een dienstbetrekking/uitzending open staan waarbij er langer dan 6 maanden geen verloning heeft plaatsgevonden.
  Oplossing: Sluit de uitzending/dienstbetrekking op de laatste dag van verloning die is aangegeven in de foutmelding.
 2. Meerdere dienstbetrekkingen in loonperiode:
  Dit wil zeggen dat er meerdere dienstbetrekking in 1 verloningsperiode zijn bij de betreffende werknemer.
  Oplossing: Indien mogelijk verwijder de laatst (automatisch) aangemaakt dienstbetrekking en pas de voorlaatste dienstbetrekking aan naar de einddatum van de laatste uitzending. Indien hier geen einddatum in staat dan kan ook de einddatum in de dienstbetrekking open gelaten worden.
 3. Geen bijhorende dienstbetrekking gevonden of Geen dienstbetrekking (toepassing WIT/GROEN):
  Er zijn loonstroken bij deze werknemer die niet overeen komen met de dienstbetrekking. Oftewel er is geen dienstbetrekking of er is een witte of groene loonstrook alwaar geen witte of groen dienstbetrekking tegenover staat.
  Oplossing: Creëer een nieuwe dienstbetrekking met de juiste toepassing (WIT/GROEN) voor de betreffende periode.
 4. Onjuiste startdatum dienstbetrekking:
  De datum van de dienstbetrekking start op een andere datum dan dat de verloning heeft plaatsgevonden.
  Oplossing: Pas de dienstbetrekking aan op basis van de eerste verloning waar deze dienstbetrekking aan is gekoppeld.
 5. Dubbel dienstbetrekking volgnummer:
  Er zijn dienstbetrekkingen met eenzelfde volgnummer.
  Oplossing: Wijzig de laatste dienstbetrekking indien deze nog niet in een loonaangifte is meegegaan. Indien de dienstbetrekking niet meer te wijzigen is, neem dan contact op met de UBplus Supportdesk.