uitzendsoftware, efficiënt en betrouwbaar
uitzendsoftware, efficiënt en betrouwbaar
UBplus
UBplus Updates Uitbreiding concept loonafrekening en nieuwe proforma

Update concept loonafrekening en nieuwe proforma

UBplus Updates december 2019

Voor de UBplus uitzendsoftware zijn weer een aantal mooie features ontwikkeld. Zo is de concept loonafrekening functionaliteit uitgebreid met meerdere loontijdvakken en is ProformaPlus vervangen door een nieuwe proforma functie die beter aansluit op de daadwerkelijke verloning. Verder lichten we uit hoe je handmatig een factuur aanmaakt in UBplus.

In deze update is de concept loonafrekening functionaliteit uitgebreid met meerdere loontijdvakken en is ProformaPlus vervangen door een nieuwe proforma functie die beter aansluit op de daadwerkelijke verloning. Verder lichten we uit hoe je handmatig een factuur aanmaakt in UBplus.

Lees verder Meer nieuwe functies Lees verder Meer nieuwe functies

Concept loonafrekening ook beschikbaar voor andere loontijdvakken

Voorheen was het in UBplus alleen mogelijk om een concept loonafrekening te maken voor een week. Vanaf de huidige update zijn ook andere loontijdvakken – denk aan 4-wekelijkse verloning en maandverloning – inbegrepen bij het maken van een concept loonafrekening. Daarnaast is het ook mogelijk om een concept loonafrekening te maken voor correcties op weekdeclaraties. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met onze Support afdeling.

Nieuwe Proforma in UBpus

In de nieuwste UBplus versie is ProformaPlus vervangen door een nieuwe Proforma (in de module Kandidaat, tab Proforma) die nog beter aansluit bij de werkelijke verloning. De functionaliteit blijft in de basis gelijk, echter zijn de handelingen die nodig zijn om een proforma te maken wel gewijzigd. Dit betekent dat je nu eerst een proforma template moet maken voordat je de nieuwe proforma functie kunt gebruiken (in de module Model, tab Proforma template).

Om een proforma template te maken, dien je over de juiste rechten te beschikken. Heb je een bepaald template gemaakt met de nodige voorgedefinieerde velden, dan kan je deze vervolgens gebruiken om te bepalen op basis van welk rekenmodel de proforma moet worden opgemaakt. Na het invoeren van de relevante stamgegevens en het toevoegen van de juiste componenten wordt de proforma als pdf-document gegenereerd, zoals in de afbeelding te zien is.

Let op: In de komende maanden gaan we de Proforma functionaliteit nog verder uitbreiden, zodat ook een juiste kostprijs vooraf berekend kan worden. Dit maakt het voor de intermediair beter mogelijk om tarieven, marges en kosten zo nauwkeurig mogelijk op elkaar af te stemmen.

Handmatig facturen aanmaken in UBplus

Het handmatig aanmaken van een factuur in UBplus gaat snel en eenvoudig. In deze Updates vertellen we je precies welke stappen je moet nemen en om het nog makkelijker voor je te maken hebben we ook een nieuwe instructievideo toegevoegd. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze Support afdeling.

5 stappen om handmatig een factuur te maken

  1. Ga in de module Facturatie naar de tab (Verkoop)Factuur en klik op de actie Maak de factuur.
  2. Geef vervolgens aan of je een factuur of een correctiefactuur (creditfactuur) wilt maken; indien gewenst kan de (correctie)factuur aan een plaatsing gerelateerd worden, maar dit is niet verplicht.
  3. Daarna geef je aan vanuit welke BV de factuur verstuurd moet worden, voor welke klant de factuur bestemd is, welk BTW-tarief van toepassing is en welke factuurdatum moet worden gehanteerd.
  4. In de volgende stap maak je één of meerdere factuurregels aan; je voegt een factuurregel toe door simpelweg op de knop Toevoegen te klikken.
  5. Klik tot slot op de knop Klaar en ‘Klaar is Kees’.