uitzendsoftware, efficiënt en betrouwbaar
uitzendsoftware, efficiënt en betrouwbaar
UBplus
UBplus Updates Slimme features in UBplus en de UBplus roadshow 2019

3 slimme features in UBplus

UBplus Updates juli 2019

In deze updates vertellen we je meer over 3 handige functies die je in de nieuwe UBplus uitzendsoftware kunt gebruiken:

 1. Snelzoeken met F3
 2. Margeberekening met tarieffactor
 3. Massamailingen opmaken en versturen

Inmiddels is de UBplus Roadshow 2019 afgesloten, bekijk in deze update de aftermovie van de Roadshow.

In deze updates vertellen we je meer over 3 handige functies die je in de nieuwe UBplus uitzendsoftware kunt gebruiken:

 1. Snelzoeken met F3
 2. Margeberekening met tarieffactor
 3. Massamailingen opmaken en versturen

Inmiddels is de UBplus Roadshow 2019 afgesloten, bekijk in deze update de aftermovie van de Roadshow.

Lees verder Meer nieuwe functies Lees verder Meer nieuwe functies

Snelzoeken met de F3-toets

Stel je hebt net een nieuwe opdrachtgever binnengehaald en je mag aan de slag om een belangrijke vacature in te vullen. Je herinnert je dat je een kandidaat in je database hebt die perfect bij de baan zou passen. Hoe sneller je nu kunt schakelen, hoe beter!

In UBplus hebben we de zoekfunctie uitgebreid zodat je nog sneller informatie kunt opzoeken. Je kunt de zoekfunctie in elke module en in elk willekeurig veld openen. In de afbeelding hiernaast zie je hoe je vanuit de module Kandidaat snel en eenvoudig een flexwerker of kandidaat opzoekt. UBplus is in staat om de juiste informatie te laten zien zonder dat je het gehele zoekwoord hoeft in te vullen.

Automatisch je marge berekenen op basis van tarieffactor

Nu je de juiste kandidaat voor je nieuwe opdrachtgever hebt gevonden, kun je het contract gaan opmaken. Je kunt dit doen door op de detailpagina van de betreffende kandidaat naar het tabblad Contract te gaan. Vervolgens open je boven in je scherm het menu Actie en je selecteert de optie Maak contract. Op het scherm dat dan verschijnt, kun je op het tabblad Loon en Tarief het uurloon en het tarief invullen.

In UBplus is het mogelijk om op klantniveau met tarieffactoren te werken. Je kunt dit per klant invullen op basis van bijvoorbeeld fase of de functie van de medewerker. Op basis van de tarieffactor en het ingegeven loon berekent de UBplus uitzendsoftware automatisch je marge.

Op de afbeelding hiernaast zie je hoe deze slimme rekenfunctionaliteit er in de UBplus werkomgeving uitziet.

Massamailingen opmaken en versturen

Het versturen van massamailingen is een zeer handige functie die we ook graag in deze UBplus Updates belichten. Gebruik je UBplus via de DutchCloud servers dan kun je ook gebruik maken van Outlook om je e-mails te versturen. Hierdoor kun je jouw eigen opmaak gebruiken en eenvoudig items als bijlage toevoegen. Alle verzonden berichten worden automatisch gelogd.

Hoe werkt het?

Wanneer je in de module Selectie in UBplus het tabblad Kandidaat selecteert, krijg je eerst een specificatiescherm te zien. In dit scherm heb je de mogelijkheid om op verschillende kenmerken een selectie te maken voor je mailing, bijvoorbeeld op basis van Status of Postcode.

Wanneer je de selectievelden voor je mailing naar wens hebt ingevuld, kies je in het menu Actie voor de optie Selectie mailen. Er verschijnt dan een nieuw werkvenster: Eigenschappen Contact.

In het scherm Eigenschappen Contact open je het dropdown menu bij het veld Betreft. Vervolgens kies je voor een van de opties zodat voor je ontvangers duidelijk is waar je mailing over gaat. De tekst voor je mailing plaats je in het veld Omschrijving en in het veld Documenten kun je indien gewenst nog een e-mailbijlage toevoegen.

Als je alles hebt ingevuld wat nodig is, druk je op de knop OK om je mailing nog één keer te controleren en daarna automatisch naar alle geselecteerde kandidaten te versturen.

UBplus Roadshow 2019

Tijdens drie live events hebben wij klanten geïnformeerd over de voortgang van het UBplus migratieproject. In twee uur tijd vertelden we alles over de tot op heden gemaakte stappen die een succesvolle migratie naar UBplus mogelijk maken. Naast een preview van de nieuwe uitzendsoftware maakte je ook kennis met de mogelijkheden van de nieuwste HelloFlex tools. Bekijk hieronder een korte aftermovie.

Veel gestelde vragen tijdens de UBplus Roadshow 2019

Sinds de overname door de HelloFlex group gingen er geruchten rond dat UBplus zou gaan stoppen. Dit is allerminst waar! UBplus blijft als zelfstandig merk bestaan. Op de achtergrond wordt hard gewerkt aan de nieuwe UBplus uitzendsoftware. De huidige UBplus software blijven we onderhouden volgens de actuele wet- en regelgeving en ook zullen we je op dezelfde manier support leveren zoals je dat gewend bent.

UBplus is het beste van de UBplus software en FlexService software gecombineerd. UBplus 6.9 wordt vervangen door UBplus 8.0 en UBplusOnline wordt vervangen door HelloFlex.

Met de HelloFlex workforce management tools krijg je dezelfde functionaliteiten terug zoals je deze ook kent vanuit UBplusOnline. Meer informatie over de verschillende tools vind je op de HelloFlex website. Je kunt hier eenvoudig productbrochures downloaden en een online demo aanvragen.

Op dit moment maak je gebruik van UBplus 6.9. Je kunt dit uiteraard blijven gebruiken totdat je migreert naar UBplus 8.0. Wanneer je over kunt naar UBplus 8.0 is afhankelijk van de specifieke verschillen met UBplus 6.9 zoals jij die nu gebruikt. Deze verschillen hebben wij in kaart gebracht in een zogenaamde GAP-analyse die we graag met je bespreken. Als blijkt dat er (bijna) geen significante verschillen zijn, kunnen we in principe overgaan tot migratie naar UBplus 8.0. Het is mogelijk om te migreren ondanks dat er nog verschillen aanwezig zijn; dit dien je in dat geval expliciet kenbaar te maken. Wil je graag jouw GAP-analyse met een van onze specialisten bespreken, dan kunnen we een afspraak met je inplannen.

UBplus 6.9 wordt UBplus 8.0. Blijf je hetzelfde aantal licenties gebruiken, dan blijven de kosten voor het gebruik van de softwarelicenties gelijk. Maak je nu ook gebruik van UBplusOnline dan krijg je dezelfde functionaliteiten terug in de vorm van onderstaande HelloFlex tools. Ook hier geldt: bij hetzelfde aantal licenties blijven de kosten gelijk.

 • HelloFlex LookUp
 • HelloFlex CheckIn
 • HelloFlex Time
 • HelloFlex Sign

De belangrijkste zaken die je moet weten over de kosten voor het gebruik van UBplus 8.0:

 • Bij gelijk gebruik van het aantal licenties UBplus 8.0 en/of HelloFlex tools blijven de kosten gelijk
 • De implementatiekosten voor UBplus 8.0 zijn voor rekening van UBplus
 • De trainingskosten gedurende de implementatieperiode zijn voor rekening van UBplus
 • Tijdens de implementatieperiode kun je kosteloos gebruik maken van de nieuwe online academy
 • Voor het gebruik van extra UBplus 8.0 licenties, extra HelloFlex tools en DutchCloud hosting gelden additionele kosten

Wij beseffen dat jouw migratie naar UBplus 8.0 correct en nauwkeurig moet verlopen. Ondanks dat wij al zeer veel hebben geautomatiseerd voor de migratie blijft een migratie een intensief proces voor alle betrokken partijen. Het gehele implementatietraject zal afhankelijk van het aantal gebruikers en administraties minimaal 6 weken in beslag nemen. Wij verzoeken je dan ook om tijdens het traject een medewerker beschikbaar te stellen die voldoende kennis van de software en processen heeft. Wat verwachten wij o.a. van deze medewerker:

 • Bespreken van de inrichting van UBplus 8.0
 • Creëren van draagvlak binnen de organisatie
 • Akkoord geven op belangrijke werkzaamheden
 • Uitvoerig testen van de nieuwe software omgeving